Translate

оглас

оглас
ПОВОЉНА ПОНУДА

Укупно приказа странице

петак, 07. октобар 2011.

Изабране драме Д. Ковачевића на италијанском


ПОЗОРИШНИ АНДЕРГРАУНД

ДУШАНА КОВАЧЕВИЋАТрадиција објављивања позоришних текстова у виду књига као комерцијалних издања, у Италији практично не постоји. Зато је објављивање избора драма Душана Ковачевића, под окриљем издавачке куће „SECOP Edizioni“ из Кората, под насловом „Позоришни андерграунд“ („Andergraund teatrale“), својеврсни културни догађај. Избор драма, предговор и превод на италијански језик је урадио Драган Мраовић. Занимљиво је да је веома лепа графичка опрема дело нашег дизајнера из Београда – Стевана Огњеновића.
Објављене су драме „Професионалац“,  „Контејнер са пет звездица“,  „Доктор Шустер“  и „Балкански шпијун“. Ову последњу драму је превела, у оквиру свог постдипломског рада на Филолошком факултету у Барију, Милица Кадић, студенткиња Драгана Мраовића. На корицама књиге је сцена из представе „Контејнер са пет звездица“ (прилог 1), са Браниславом Лечићем и Сандом Балабан, која је адаптирана за италијанску публику и одиграна 2001. године пред препуним гледалиштем Медитеранског фестивала у Бишељеу.
О интересовању за ово издање дела Душана Ковачевића, иначе веома цењеног и познатог у италијанској јавности, говори и позив за његов сусрет са италијанском публиком у јануару 2012. у Риму, под покровитељством Града Рима и Амбасаде Србије у Италији, ради представљања књиге „Позоришни андерграунд“ у оквиру „Месеца српске културе“.
______
Извор:УКС

Нема коментара: