понедељак, 15. мај 2017.

MUZIKA ANĐELA - Najljepse vizantijsko pojanjeОбјављено је 12.06.2016.
Postoji muzika i pojedine melodije koje stvaraju onu božansku frekvenciju od približno 10 herca (Hz). Takva je klasična, crkvena i još neke druge vrste melodija koje se koriste kao tehnike relaksacije i dubokog opuštanja i veoma su korisne. Međutim, takve vrste muzike, za koje je dokazano da pozitivno djeluju na duhovni razvoj i psihičko stanje, nisu mnogo popularne i rijetko se slušaju.

Muzika smiruje um pa je onda lakše osjetiti svoju suštinu i preko nje stići do svog Izvora. Nije slučajno što se u crkvama prilikom nekih rituala koristi muzika. Ona nam pomaže da lakše radimo sa svojom podsviješću, sa dušom. Muzika je u stanju da nam prenese poruku koju svijest inače ne bi mogla da usvoji. Pošto suštinska informacija nije verbalne prirode, preko muzike smo i ne znajući o tome u stanju da primimo mnogo dragocjenih informacija. Poput umjetničke slike na platnu, muzika je u stanju da nas prenese u čarobni i tajanstveni svijet. Ona nam pomaže da spoznajemo Vasionu.

Utvrđeno je da Mocartova muzika posebno pozitivno utiče na opuštanje mozga. Dokazano je i da slušanje Mocarta podstiče inteligenciju i da je može podići do 10 posto. To je zato jer Mocartova muzika ima jedinstvene matematičke uzorke koji aktiviraju logički dio mozga. Zbog toga se trudnicama savjetuje da slušaju Mocarta i druge velike klasike, jer dok je u majčinoj utrobi, dijete je usklađeno s otkucajima majčinog srca i tonom njenog glasa, a posle dvanaeste nedjelje fetus razvija sluh, pa može da se ritne ili smiri, u zavisnosti od toga koju muziku čuje.
Svi znaju da je Betoven bio gluv, a opet je stvarao tu čarobnu frekvenciju, to isto nije slučajno, jer je trebalo da pokaže ljudima da muzika ne ide iz ušiju nego da postoji i nešto što se zove duša.

Нема коментара: